Δευτέρα 9 Απριλίου 2018

Συμφέρει η είσοδος Ιδιωτικών Εταιρειών στις υπηρεσίες μεταφοράς;



Βαθαίνει το αδιέξοδο με την απεργία των τρένων στη Γαλλία και το chaoς που προκαλούν.


Oι Γάλλοι σιδηροδρομικοί ξεκίνησαν από τις αρχές Απριλίου μια κυλιόμενη απεργιακή κινητοποίηση, στο πλαίσιο της οποίας προβλέπονται δύο ημέρες απεργίας κάθε πέντε ημέρες για μια συνολική περίοδο τριών μηνών, καταγγέλλοντας την επιθυμία της κυβέρνησης Μακρόν να «απαλλαχτεί από τις δημόσιες υπηρεσίες». Η κυβέρνηση αντιτείνει το επιχείρημα: «Όλος ο κόσμος μπορεί να καταλάβει, ότι σε μια εταιρία που χάνει χρήματα, (αναφερόμενος στο τεράστιο χρέος των 46 δισεκ. ευρώ που έχει συσσωρευθεί στον όμιλο) το μέλλον των μισθωτών δεν μπορεί να είναι εξασφαλισμένο» και προτείνει μεταρρύθμιση  με τα τρία (3) βασικά σημεία του προγράμματος, αδιαπραγμάτευτα, τα εξής: 

1. το άνοιγμα στον ανταγωνισμό, 
2. την αναδιοργάνωση της εταιρίας και 
3. τον τερματισμό του προνομιακού καθεστώτος για τους νεοπροσλαμβανόμενους. 

Οι Γάλλοι μοιάζουν να είναι διχασμένοι για τις απεργίες αυτές:
-το 44% τις βρίσκει δικαιολογημένες
-το 62% επιθυμεί την ευόδωση της μεταρρύθμισης, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Ifop (Institut français d' opinion publique).

Πηγή: France 24

Σε αντίθετη πορεία οι Άγγλοι οι οποίοι προβληματίζονται για την ιδιωτικοποίηση του σιδηροδρομικού έργου μεταφοράς και κατά πόσο αυτή απέφερε κέρδος μόνο στις εταιρείες, όχι όμως και στους επιβάτες. Στο σιδηροδρομικό έργο μεταφοράς στην Αγγλία, έχουν εισέλθει ιδιωτικές εταιρείες εδώ και μια δεκαετία 1997-2017. Η επαναφορά των υπηρεσιών μεταφοράς σε μία μεγάλη κρατική σιδηροδρομική εταιρεία, θα αποτελέσει λύση στα αυξημένα προβλήματα που παρουσιάστηκαν; 
  • Τεράστια αύξηση στην τιμή των εισιτηρίων 
  • Πτώση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών 
  • Υπερπλήρη τρένα 
  •  Έλλειψη επενδύσεων σε υποδομές
  • Κρατική δαπάνη επιχορήγησης πολύ υψηλότερη από την εποχή που το έργο ήταν ευθύνης της British Rail 
Πηγή: BBCnews

Σύμφωνα με έρευνα της Αγγλικής Κυβέρνησης 60% των επιβατών υποστηρίζουν την κρατικοποίηση των υπηρεσιών σιδηροδρομικών μεταφορών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.