Τετάρτη 21 Ιουνίου 2017

Κατάληψη αμαξοστάσιου Δήμου Μινώα Πεδιάδας







Συνάδελφοι,

Σήμερα στην κατάληψη του αμαξοστασίου από συμβασιούχους που χάνουν την δουλειά τους ο Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας ειρωνεύτηκε όλους μας απευθυνόμενος στους εργαζόμενους, λέγοντας αύριο θα δείτε ποιοι από τους μόνιμους θα σας συμπαρασταθούν! 

Συνάδελφοι, 

η αυριανή απεργία σίγουρα δεν έρχεται να λύσει τα προβλήματα μας με μαγικό τρόπο. Αλλά η μαζική μας συμμετοχή θα δώσει μια απάντηση. Μια απάντηση σε όλους επωφελούνται από το διαίρει και βασίλευε. Σε όλους που μας ειρωνεύονται επειδή βλέπουν την απογοήτευση μας και τη μη συμμετοχή μας στις κινητοποιήσεις. Κανείς δεν μπαίνει στη διαδικασία να σκεφτεί γιατί δεν συμμετέχουμε. Απλά τους βολεύει αυτή η απογοήτευση μας και η παραίτηση μας. 
Η αυριανή απεργία δεν αφορά μόνο τους συμβασιούχους.


 Για μένα είναι η αφορμή να αντιδράσουμε. Να εκφράσουμε την δυσαρέσκεια μας σε όλα αυτά που "κουρέλια κάνουν τα όνειρα μας"!. Σε όλα αυτά που υποβαθμίζουν καθημερινά την ζωή μας. Σε όλους αυτούς που ενώ είναι συνυπεύθυνοι για την κατάντια της χώρας τώρα μας κουνάν και το δάκτυλο. Μα και σε όλους αυτούς που νομίζουν ότι δεν έχουμε αξιοπρέπεια και αλληλεγγύη μεταξύ μας. 

Γιατί έτσι τους βολεύει.



Συνάδελφοι,


σας καλώ να αδράξετε την ευκαιρία να δώσετε αύριο μια απάντηση σε αυτούς που τους βολεύει να κλειστούμε στο καβούκι μας. Σας καλώ να εκφράσετε την αγανάκτηση σας όχι μόνο για τους συμβασιούχους που έγιναν θύματα μια αστείας πολιτικής κατάστασης. Σας καλώ να εκφράσετε την αγανάκτηση σας για όλα αυτά που έχουμε πάθει 7 χρόνια τώρα. Για τις περικοπές μισθών και την διαπόμπευση μας, ως εργαζόμενοι στο δημόσιο. Για την διαπόμπευση μας ως Έλληνες. Για τους άδικους άμεσους και έμμεσους φόρους που πληρώνουμε καθημερινά. Για το ξεπούλημα της χώρας μας. Για το γείτονα μας που του έκοψαν το ρεύμα. Για τα σπίτια των συνανθρώπων μας που κινδυνεύουν από τις τράπεζες! Αυτά και πολλά άλλα. 
Σίγουρα ο καθένας αν ψάξει θα βρει τουλάχιστον ένα λόγο για τον οποίο αξίζει να απεργήσει έστω μια μέρα. Και το ποιο σημαντικό από όλα αξίζει να απεργήσουμε γιατί δεν θέλουμε απλά να επιβιώνουμε. Μας αξίζει μια καλύτερη ζωή και πρέπει να τη διεκδικήσουμε!!!



ΑΣ ΔΩΣΟΥΜΕ ΑΥΡΙΟ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΑΣ

Γιαλιαδάκης Κωστής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.