Τρίτη 27 Ιουνίου 2017

Έγκριση νέου καταστατικού. Μέλη του Συλλόγου και οι συμβασιούχοι.




Σε περίπου τρεις εβδομάδες το νέο καταστατικό του Συλλόγου θα έχει εγκριθεί, (κατατέθηκε 19/6/2017 στο μονομελές) όπως διαμορφώθηκε και αποφασίστηκε στη Γενική Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στις 3 Μαρτίου 2017.

Βασική τροποποίηση επήλθε στο άρθρο 5



"
ΑΡΘΡΟ 5ο
Μέλη
Μέλος του Συλλόγου καθίσταται κάθε Υπάλληλος:

1.1. που υπηρετεί σε Δήμο, κοινωφελείς και δημοτικές Επιχειρήσεις και σε κάθε εν γένει νομικό πρόσωπο που ανήκει, εποπτεύεται ή επιτηρείται από Δήμο, που βρίσκεται στο Νομό Ηρακλείου, με σχέση εργασίας μόνιμου δικαίου ή αορίστου χρόνου.


1.2. που υπηρετεί σε Δήμο, κοινωφελείς και δημοτικές Επιχειρήσεις και σε κάθε εν γένει νομικό πρόσωπο που ανήκει, εποπτεύεται ή επιτηρείται από Δήμο, που βρίσκεται στο Νομό Ηρακλείου, ύστερα από δημοσίευση προσωρινών πινάκων ΑΣΕΠ.



1.3. με σχέση εργασίας ορισμένου χρόνου και συγκεκριμένα έχει ενεργή ιδιότητα εργαζόμενου ΟΤΑ συνεχή πάνω από 2 μήνες, με σύμβαση σε Δήμο, σε κοινωφελείς και δημοτικές Επιχειρήσεις και σε κάθε εν γένει νομικό πρόσωπο που ανήκει, εποπτεύεται ή επιτηρείται από Δήμο, που βρίσκεται στο Νομό Ηρακλείου.


1.4. που υπηρετεί στις Κοινωνικές Δομές των Ο.Τ.Α. με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου (Βοήθεια στο Σπίτι, Κ.Η.Φ.Η., Κ.Δ.Η.Φ., Κ.Δ.Α.Π., Κ.Δ.Α.Π.- Μ.Ε.Α., που βρίσκεται στο Νομό Ηρακλείου, και απασχολείται συνεχώς πάνω από δυο (2) μήνες.

1.5. που υπηρετεί, με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου στα προγράμματα Ε.Σ.Π.Α., σε Δήμο, σε κοινωφελείς και δημοτικές Επιχειρήσεις και σε κάθε εν γένει νομικό πρόσωπο που ανήκει, εποπτεύεται ή επιτηρείται από Δήμο, που βρίσκεται στο Νομό Ηρακλείου και απασχολείται συνεχώς πάνω από δυο (2) μήνες.


1.6. που υπηρετεί, σε Δήμο, σε κοινωφελείς και δημοτικές Επιχειρήσεις και σε κάθε εν γένει νομικό πρόσωπο που ανήκει, εποπτεύεται ή επιτηρείται από Δήμο, που βρίσκεται στο Νομό Ηρακλείου, με αμετάκλητες δικαστικές αποφάσεις με τις οποίες μετατρέπονται οι συμβάσεις σε Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου και αναμένουν τη δημοσίευση της κατάταξής τους σε Φ.Ε.Κ "



Η έγκριση έρχεται την πιο κατάλληλη στιγμή. Είναι η πιο μεγάλη ανάγκη για συσπείρωση δυνάμεων και ανάπτυξη συλλογικότητας. Εφόσον, οι εργαζόμενοι βρίσκονται στον ίδιο χώρο δουλειάς, έχουν το ίδιο αντικείμενο, αμείβονται περίπου με το ίδιο ποσό, γιατί να υπάρχουν διαχωριστικές γραμμές; Οι ελαστικές σχέσεις εργασίας προωθούνται. Η ανασφάλεια και η αβεβαιότητα είναι κοινή. Συλλογικός αγώνας για μόνιμες θέσεις εργασίας και ανάκτηση χαμένου εδάφους με αύξηση αποδοχών.


Νέο Καταστατικό ΓΣ 3 Μαρτίου 2017

Υπεύθυνη δήλωση εγγραφής στο Σύλλογο ΣΕΟΤΑΝ Ηρακλείου

Όσοι επιθυμούν να συμπληρώσουν την υπεύθυνη δήλωση και να τη στείλουν στο mail του Συλλόγου seotanherakliou@gmail.com ή να τη δώσουν σε μέλος του ΔΣ του Δήμου τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.