Δευτέρα 3 Ιουλίου 2017

Νέες συμβάσεις / πρόσληψη τακτικού προσωπικού Υπ. Καθαριότητας




Μετά την έκδοση της εγκυκλίου 19 για την εφαρμογή του άρθρου 24 του Ν. 4479/2017, το ρολόι μετράει αντίστροφα από την Παρασκευή 30 Ιουνίου 2017. Οι Δήμοι θα προλάβουν να υποβάλλουν αιτήματα κάλυψης κενών θέσεων σε κάθε είδους ανταποδοτικές υπηρεσίες σχετικές με την καθαριότητα ή αν δεν επαρκούν αυτές, να συστήσουν νέες θέσεις με τροποποίηση του ΟΕΥ τους και να επικαιροποιήσουν τοαίτημά τους;
Ήδη οι εργαζόμενοι συμβασιούχοι των υπηρεσιών καθαριότητας εργάζονται με την ανασφάλεια της μη πληρωμής των δεδουλευμένων και της ανασφάλιστης εργασίας.
Στη σχετική νομοθετική διάταξη τίθεται χρονικά περιορισμένη προθεσμία στους ΟΤΑ και ΝΠ αυτών, μέχρι 31η Ιουλίου 2017.
Επιπλέον, στο μέρος Β΄ της εγκυκλίου, για τη σύναψη νέων συμβάσεων με τους εργαζόμενους – συμβασιούχους, τίθεται η εξής προϋπόθεση:
Να έχει ληφθεί η απόφαση τροποποίησης του ΟΕΥ για τη σύσταση νέων οργανικών θέσεων, ή να έχει υποβληθεί (πριν ή και μετά την έναρξη ισχύος της εν θέματι διάταξης) αίτημα κάλυψης ήδη υφισταμένων οργανικών θέσεων, όπως αναλυτικά γίνεται αναφορά στην παρούσα εγκύκλιο.

Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Ηρακλείου  ζητά με έγγραφό του

  • τα αιτήματα που έχουν υποβάλλει, οι Δήμοι του Νομού Ηρακλείου για προγραμματισμό προσλήψεων τακτικού προσωπικού ανταποδοτικών υπηρεσιών ΟΤΑ το έτος 2016. 
  • Τα αιτήματα που πρόκειται να υποβάλλουν, σύμφωνα με το άρθρο 24.
Επισημαίνεται ότι θα παρακολουθεί την εξέλιξη της εφαρμογής του πρόσφατου νομοθετικού πλαισίου και θα παρεμβαίνει στις συνεδριάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων με διττό σκοπό να εξασφαλιστούν τα δικαιώματα όλων των εργαζόμενων και να οργανωθούν οι υπηρεσίες καθαριότητας με τακτικό προσωπικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.