Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2017

"Ήξεις αφήξεις ουκ εν τω πολέμω θνήξεις" Χωρίς κόμματα.


Εκδόθηκε στις 29 Σεπτεμβρίου 2017, η εγκύκλιος 24 (στο τέλος το κείμενο) για να ενημερώσει για την εφαρμογή της Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, ως προς τις εργασίες και ειδικότητες που υπάγονται στις ευνοϊκές διατάξεις της, του 32ωρου και της προσαύξησης ημερών κανονικής άδειας.

Kάποια φορά από κάποια Σίβυλλα, ζήτησε κάποιος να πληροφορηθεί τι τον περιμένει αν πάει στον πόλεμο: 
«Ήξεις, αφήξεις, ουκ εν τω πολέμω θνήξεις» 
του απάντησε ξεκάθαρα ο… Λοξίας Απόλλων. "θα πας θα γυρίσεις δεν θα πεθάνεις στον πόλεμο"
Ενώ στο ΦΕΚ  αναφέρονται με μεγαλύτερη σαφήνεια σε σχέση με την προηγούμενη ΕΣΣΕ 2009, οι εργασίες και οι ειδικότητες στην ερμηνευτική εγκύκλιο επανέρχονται στην ασαφή διατύπωση της ΕΣΣΕ 2009.  
Για παράδειγμα στο ΦΕΚ στο άρθρο 2 παρ.2 περίπτωση ε. αναφέρει ότι: « ε. Στα αφοδευτήρια ήτοι ενδεικτικά, Εργάτες, καθαρίστριες κλπ. που απασχολούνται στις τουαλέτες κοινόχρηστων χώρων και Δημοτικών κτιρίων.» Ενώ για την περίπτωση αυτή, η εγκύκλιος τα περικλείει όλα στο «αφοδευτήρια».

Πήγε ο μαχητής (εργαζόμενος/η) λοιπόν στη μάχη, παίρνοντας τον χρησμό τοις μετρητοίς κι έπεσε. Τον κατέκοψαν οι ενάντιοι. Έξαλλοι οι συγγενείς του έσπευσαν στο μαντείο και ζήτησαν απ’ τους ιερείς εξηγήσεις.  Οι ιερείς απεφάνθησαν ότι ο ενδιαφερόμενος ερμήνευσε το νόμο λάθος, τα  κόμματα έφταιξαν!

«Ήξεις, αφήξεις ουκ, εν τω πολέμω θνήξεις»  
"θα πας, δεν θα γυρίσεις, θα πεθάνεις στον πόλεμο! 

Οι εργαζόμενοι/νες γίνονται έρμαια ερμηνειών λόγω Πυθίας και πειθήνιων συναδέλφων.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.