Παρασκευή 6 Οκτωβρίου 2017

Το νέο καταστατικό του συλλόγου-Αίτημα εγγραφής στο Σύλλογο



Το νέο καταστατικό όπως ψηφίσθηκε στη Γενική Συνέλευση των Μελών που πραγματοποιήθηκε 3 Μαρτίου 2017 εγκρίθηκε από το Πρωτοδικείο Ηρακλείου (αριθμ. 791/28-9-2017).
Με τις τροποποιήσεις των άρθρων του διαμορφώθηκε ένα σύγχρονο, δημοκρατικό και ανοικτό καταστατικό, ιδανικό «κέλυφος» για ένα ενωτικό, διεκδικητικό και μαχητικό σωματείο.
Με το νέο καταστατικό:
  1. δίνεται η δυνατότητα να εγγράφονται ως τακτικά μέλη του συλλόγου, όσοι συμβασιούχοι συνάδελφοι υπηρετούν με σύμβαση μεγαλύτερη των 2 μηνών και να διατηρούν την ιδιότητα του μέλους όσο καιρό έχουν ενεργή σύμβαση. Οι συμβασιούχοι θα έχουν το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι στο Δ.Σ. του Συλλόγου (δεν θα μπορούν όμως να ψηφίζουν για αντιπροσώπους στην ΠΟΕ ΟΤΑ, γιατί το καταστατικό της Ομοσπονδίας - που δε στάθηκε δυνατό να τροποποιηθεί στην καταστατική συνέλευση του Δεκεμβρίου 2016 - δεν το επιτρέπει ακόμα).
  2. αίρονται οι αντιδημοκρατικοί περιορισμοί στη συγκρότηση συνδυασμών που υπήρχαν με το προηγούμενο καταστατικό (απαιτούνταν τουλάχιστον 14 άτομα για συγκρότηση συνδυασμού, ενώ δεν μπορούσαν σε ένα συνδυασμό να συμμετέχουν πάνω από 18 άτομα).
  3. η εκλογοαπολογιστική συνέλευση συγκαλείται άλλη μέρα από την ημέρα των εκλογών, με αποτέλεσμα να υπάρχει η δυνατότητα για ουσιαστική επεξεργασία θέσεων και προτάσεων, ενώ δίνεται η δυνατότητα οι εκλογές να πραγματοποιούνται σε περισσότερα από ένα εκλογικά τμήματα, εγγύτερα στον τόπο εργασίας των συναδέλφων.
  4. η παραλαβή των υποψηφιοτήτων γίνεται πλέον από την Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή, που εκλέγεται από την εκλογοαπολογιστική συνέλευση και όχι από τον Πρόεδρο του συλλόγου όπως ίσχυε μέχρι τώρα.
Είναι ανοιχτό στοίχημα να διατηρηθεί η συλλογικότητα και η ενεργή συμμετοχή των μελών στην προάσπιση του δικαιώματος στην εργασία και στον αγώνα για την βελτίωση των συνθηκών εργασίας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.