Κυριακή 4 Μαρτίου 2018

Σαν πέρσι τέτοιο καιρό ψηφίζαμε το νέο καταστατικό. Αλλαγές στη διαδικασία αρχαιρεσιών.





Πλησιάζει η ημερομηνία για τη σύγκλιση της Γενικής Συνέλευσης 2018 η οποία θα ορίσει την ημερομηνία διεξαγωγής αρχαιρεσιών για ανάδειξη μελών ΔΣ, μελών Εξελεγκτικής Επιτροπής και εκπροσώπων ΠΟΕ ΟΤΑ, οι οποίες θα διεξαχθούν σύμφωνα με το νέο καταστατικό του Σ.Ε.Ο.Τ.Α.Ν. Ηρακλείου που βρίσκεται σε ισχύ.



Ενημέρωση για τις σχετικές αλλαγές του καταστατικού:

v  Διενεργούνται εκλογές σε δύο διαφορετικές κάλπες, ανά εκλογικό τμήμα.

Ø  Μία κάλπη για υποψήφιους Διοικητικού Συμβουλίου και Εξελεγκτικής Επιτροπής, στην οποία θα ψηφίζουν όλα τα ταμειακώς ενεργά μέλη του Συλλόγου.
Ø Στη δεύτερη κάλπη θα ψηφίζονται οι εκπρόσωποι του Συλλόγου στην ΠΟΕ ΟΤΑ. Δεν έχουν τη δυνατότητα να ψηφίζουν σε αυτή τη κάλπη οι εργαζόμενοι ΙΔ ορισμένου χρόνου, συμβασιούχοι κλπ, λόγω καταστατικού της ΠΟΕ-ΟΤΑ.
 
v  Οι υποψηφιότητες δεν υποβάλλονται στον Πρόεδρο του Συλλόγου, ούτε ανακηρύσσονται από το υπάρχον ΔΣ. Η παραλαβή των υποψηφιοτήτων γίνεται πλέον από την Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή, που εκλέγεται από την εκλογοαπολογιστική συνέλευση. 

Ø  Αίρονται οι περιορισμοί στη συγκρότηση συνδυασμών που υπήρχαν με το προηγούμενο καταστατικό (απαιτούνταν τουλάχιστον 14 άτομα για συγκρότηση συνδυασμού, ενώ δεν μπορούσαν σε ένα συνδυασμό να συμμετέχουν πάνω από 18 άτομα).


v  Διαχωρίζεται η Γενική απολογιστική συνέλευση κάθε τρίτο έτος, από την ημερομηνία αρχαιρεσιών. Η εκλογοαπολογιστική συνέλευση συγκαλείται άλλη μέρα από την ημέρα των εκλογών. Δεν θα υπάρχει πίεση χρόνου για να γίνει ουσιαστική συζήτηση τόσο στον απολογισμό όσο και στον προγραμματισμό δράσης.

v  Δίνεται η δυνατότητα να διενεργούνται αρχαιρεσίες σε περισσότερα εκλογικά τμήματα, εγγύτερα στις εργασίες/κατοικίες όλων των μελών.    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.